Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Φιλετάκια κοτόπουλου με μπέϊκον, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
- 5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα οι μπουκιές του κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ρουφήξει το φαγητό λίγα απο τα υγρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα γάλακτος αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή πιλάφι σπυρωτό.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 58733
Εμφανίσεις σήμερα: 9
Νέο σχόλιο