Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου:
Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας.
Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό.
Αφού...
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με δυόσμο, ρίγανη και ξύσμα λεμονιού
Υλικά συνταγής
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 12 καρότα
- 1 λεμόνι (για το ξύσμα του) και 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού, τη ρίγανη και τον δυόσμο. Περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και το κρασί. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Σε ταψί βάζουμε τα καρότα κομμένα στη μέση και ανάμεσά τους το μαριναρισμένοΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. κοτόπουλο. καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε νεράκι τόσο όσο να φτάνει στην μέση του κοτόπουλου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 με 40 λεπτά ακόμη. Προς το τέλος του ψησίματος όταν έχει πάρει χρώμα το κοτόπουλο περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε ζεστό το κοτόπουλο με τα καρότα και προαιρετικά με πιλάφι σπυρωτό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4701
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο