Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Κουπάκια μελιτζάνας με κρεμμύδια και φέτα
Υλικά συνταγής
- 3 μελιτζάνες
- 100γρ. φέτα τριμμένη
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε, ξεκινώντας από το κοτσάνι κάθετα και ξανά προς το κοτσάνι από την άλλη πλευρά. Τις κόβουμε οριζόντια σε φέτες πάχους 3 εκατοστών (περίπου 2 δάχτυλα).
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις μελιτζάνες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό από το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή περασμένες από μούλτι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Παράλληλα, χαράζουμε τη σάρκα τους διαγώνια αλατίζουμε και λαδώνουμε ελαφρά με πινελάκι. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και πιέζουμε με κουτάλι λίγο τη σάρκα από τις μελιτζάνες.
- Ανακατεύουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. με τα κρεμμύδια και γεμίζουμε τα κουπάκια μελιτζάνας. Από πάνω πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τριμμένη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού.. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί για να μην στεγνώσει εντελώς το φαγητό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο είναι τέλειο συνοδευτικό για τσίπουρο ή κρασάκι.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13740
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο