Λιγκουίνι με καυτερή σάλτσα και πεκορίνο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. λιγκουίνι (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
  • 75γρ. πεκορίνο τριμμένο ή σε νιφάδες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 10-15 φύλλα βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
  1. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το μπούκοβο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  3. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  4. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  5. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο και το βασιλικό.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε τα ζυμαρικά να έχουν περισσότερο άρωμα, τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών .

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5019 Εμφανίσεις σήμερα: 1