Η λέξη λαζάνια (lasagna) προέρχεται από την ελληνική λέξη λάσανα που σήμαινε ένα δοχείο ή πιάτο στο οποίο έψηναν φαγητά. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη και για φαγητά ψημένα σε αυτό...
Μακαρόνια με τόνο και μιξ μυρωδικών
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. ζυμαρικά μακριά (μαφαλντίνε, σπαγγέτι, λαζάνια)
- 5 λίτρα νερό
- 2 κ.σ. αλάτι
για τη σαλάτα/σως
- 2 τόνοι σε κονσέρβα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 2 κ.σ. μιξ μυρωδικών
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε μπορούμε να σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τον τόνο, να σβήσουμε με ½ φλιτζ. κρασί λευκό κι έπειτα να ανακατέψουμε με τα υπόλοιπα υλικά και να σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10349
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο