Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Μοσχαράκι στη γάστρα με λιαστή ντομάτα και πατατούλες
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι ( νουά, μπούτι, ελιά, χτένι ) κομμένο σε μερίδες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ώριμες, φρέσκιες ψιλοκομμένες
- 6 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
- 3 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
- 6 μέτριες πατάτες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. από 1 λεμόνι
- 1 φύλλο δάφνης
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα κομμάτια του κρέατος. .Βάζουμε τα υλικά στη γάστρα, κάτω το κρέας και τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και το φύλλο δάφνης.
- Σε μούλτι ή με σύρμα χτυπάμε το λεμόνι, τη μουστάρδα και το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και περιχύνουμε τα υλικά μας στη γάστρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 2 ώρες περίπου. Αφήνουμε 15 λεπτά το φαγητό χωρίς καπάκι για να ροδίσει. Σερβίρουμε αφού αφήσουμε 15 λεπτά το φαγητό εκτός φούρνου.
Αυτό το ήξερες
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Βάλτε στη γάστρα λαδόκολλα πάνω από το φαγητό. Θα κρατήσει καλύτερα όλα τα ζουμιά του.
Αν χρησιμοποιούμε ολόκληρο το κομμάτι κρέατος και όχι μερίδες το μαρινάρουμε από βραδύς με κρασί, ελαιόλαδο και κρεμμύδι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7266
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο