Μπισκότα με καρύδια και σταφίδες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 160γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50γρ. καρύδια σπασμένα
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 45 κομμάτια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα..
  2. Χωρίζουμε τα αυγά, τους κρόκους από το ασπράδι και χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη..
  3. Χτυπάμε με μίξερ την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τις σταφίδες, τα καρύδια και την μαρέγκα. Ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφιχτή.
  4. Πλάθουμε μικρά στρόγγυλα μπισκότα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί.

Αυτό το ήξερες

Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Οι μονάδες orac είναι οι μονάδες μέτρησης αντιοξειδωτικής ικανότητας των τροφίμων. Τα επίπεδα του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος κάθε ανθρώπινου οργανισμού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που...
Η λέξη μπισκότο έχει αρκετή ίστορία πίσω της. Η λέξη προέρχεται από τα λατινικά που ομιλούνταν στον μεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα από τη λέξη biscoctus ή αλλιώς στην σύγχρονη ιταλική γλώσσα biscotto...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6364 Εμφανίσεις σήμερα: 0