Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Πένες με σαλάμι αέρος Θάσου και φέτα κατσικίσια
Υλικά συνταγής
- 500γρ. πένες
- 5 λίτρα νερό ή ζωμό κότας
- 50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
- 100γρ. σαλάμι αέρος Θάσου λεπτές φέτες
- 250 γρ. φέτα κατσικίσια τριμμένη
- 1 ποτήρι γάλα
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. στο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. τις πένες και προσθέτουμε αλάτι. Στραγγίζουμε 1 λεπτό πριν από τον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο και κρατάμε 2-3 κ.σ. από το ζωμό.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το σαλάμι (κόβουμε τις φέτες στη μέση). Μόλις πάρει ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το γάλα, τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πένες και το ζωμό που κρατήσαμε.
- Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό να ρουφήξουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη.
Αυτό το ήξερες
H αποξηραμένη ρίγανη πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο. Στο μαγείρεμα είναι καλύτερο να προστίθεται στο τέλος, για να δίνει όλο της το άρωμα και να μην πικρύζει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10023
Εμφανίσεις σήμερα: 7
Νέο σχόλιο