Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...
Πέστο αρακά
Υλικά συνταγής
- 250γρ. αρακάς
- 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωνάρια άνηθος
- ⅓ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- ⅓ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σ' ένα μπλέντερ τον αρακά, το κουκουνάρι, το σκόρδο και τον άνηθο.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστο.
- Το βγάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται.
Αυτό το ήξερες
Στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν άνηθον ή άνησον και χρησιμοποιούνταν ως πρόσθετο σε διάφορα κρασιά. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα, όπως επίσης με ανθισμένα κλαδιά άνηθου στεφάνωναν τους νικητές....
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι σάλτσες πέστο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8279
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο