Πέστο αρακά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. αρακάς
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια άνηθος
  • ⅓ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ⅓ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε σ' ένα μπλέντερ τον αρακά, το κουκουνάρι, το σκόρδο και τον άνηθο.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστο.
  4. Το βγάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται.

Αυτό το ήξερες

Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...
Στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν άνηθον ή άνησον και χρησιμοποιούνταν ως πρόσθετο σε διάφορα κρασιά. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα, όπως επίσης με ανθισμένα κλαδιά άνηθου στεφάνωναν τους νικητές....

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι σάλτσες πέστο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8279 Εμφανίσεις σήμερα: 0