Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Σνιτσελάκια χοιρινά με πιλάφι με αρακά και καλαμπόκι
Υλικά συνταγής
για τα σνιτσελάκια
- 6 σνίτσελ χοιρινά κομμένα στη μέση
- 2-3 αυγά
- 2 φλιτζ. φρυγανιά (περίπου)
- 1 φλιτζ. αλεύρι (περίπου)
- 3 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
- ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
για το ρύζι
- 1 κούπα ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής
- 2 ½ κούπες ζωμός
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 κονσέρβα μικρή καλαμπόκι
- 1 κονσέρβα μικρή αρακά
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε πρώτα το ρύζι. Ξεπλένουμε το ρύζι. Σοτάρουμε στο βούτυρο (ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή ελαιόλαδο) το ρύζι και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ζεστό (ή το νερό), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο. Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.
- Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το καλαμπόκι και τον αρακά και πριν να σερβίρουμε το ρύζι τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Ετοιμάζουμε τα σνίτσελ. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε μουστάρδα στα σνίτσελ. Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα φαρδύ και βαθύ πιάτο.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο του κυρίως το αλεύρι και απλώνουμε τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. σε ένα δίσκο.
- Αλευρώνουμε τα σνίτσελ, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βουτάμε στο αυγό. Τα βάζουμε ένα ένα στην φρυγανιά και τα χτυπάμε με το χέρι να κάτσει καλά η φρυγανιά επάνω τους.
- Βάζουμε σ’ένα τηγάνι αρκετό λάδι, τόσο όσο να καλύπτει μέχρι τη μέση το σνίτσελ. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού τηγανίσουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τα πρώτα σνίτσελ, καλό είναι να κατεβάσουμε λίγο τη θερμοκρασία, για να μην μας αρπάξουν τα επόμενα.
- Σερβίρουμε δύο κομμάτια σνίτσελ με το ρύζι.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 17127
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο