Σούπα κρέμα με ρέβα (γογγύλι)

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ρέβες ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζ. ζωμός ή νερό
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον στο βούτυρο και το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Το κρατάμε στην άκρη.
  2. Στην κατσαρόλα που κάναμε το μπέικον σοτάρουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο και τις ρέβες για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέ και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Δοκιμάζουμε τις ρέβες πριν τις μαγειρέψουμε. Αν πικρίζουν πολύ, βάζουμε 4 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις ρέβες. Τις αφαιρούμε μόλις αρχίσει ξανά ο βρασμός. Σουρώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9907 Εμφανίσεις σήμερα: 1