Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Σούπα κρέμα με ρέβα (γογγύλι)
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό ρέβες ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζ. ζωμός ή νερό
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον στο βούτυρο και το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Το κρατάμε στην άκρη.
- Στην κατσαρόλα που κάναμε το μπέικον σοτάρουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο και τις ρέβες για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέ και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Δοκιμάζουμε τις ρέβες πριν τις μαγειρέψουμε. Αν πικρίζουν πολύ, βάζουμε 4 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις ρέβες. Τις αφαιρούμε μόλις αρχίσει ξανά ο βρασμός. Σουρώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9907
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο