Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Βελούδινος πουρές πατάτας με κεφαλοτύρι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζ. γάλα
- 70γρ. βούτυρο φρέσκο (κρύο)
- ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες εξωτερικά και τις βράζουμε σε κατσαρόλα για 40 λεπτά περίπου με μισοσκεπασμένο το καπάκι. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τι αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε με εργαλείο για πουρέ.
- Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (εκτός από τα 20γρ. που θα τα προσθέσουμε στο τέλος) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς (αφού το ζεστάνουμε ελαφρά σε ένα μπρίκι). Kαρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το βούτυρο και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8655
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο