Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
Κολοκύθια με τη ρίγανη
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη αποξηραμένη ή 2 κλαδάκια φρέσκια ψιλοκομμένα φύλλα
- 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά χωρίς να κόψουμε τις άκρες. Σε κοχλάζον νερό με λίγο αλάτι, βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα κολοκυθάκια για περίπου 8-10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος τους.
- Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα βάζουμε σε μπολ. Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια το μείγμα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.
Αυτό το ήξερες
Η ρίγανη εδωδιμεί σε όλα τα ήπια κλίματα και κυρίως στην λεκάνη της μεσογείου. Ο δυνατός ήλιος βοηθάει στο καλύτερο και πιο έντονο άρωμα της ρίγανης.
Η ρίγανη έχει απολυμαντικές ιδιότητες και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13135
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο