Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
Λαδόπιτα με σταφίδες
Υλικά συνταγής
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτηρια γάλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.γ. σόδα φαγητού
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/3 κ.γ. κανέλα
- 1 φλιζτ. Σταφίδες
- 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10 άτομα (ταψί Νο 32)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο C. Αλευρώνουμε ελαφρά τις σταφίδες.
- Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι και τα μπαχαρικά. Διαλύουμε σε λίγο από το γάλα τη σόδα φαγητού και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με κουτάλι. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ή φόρμα ζαχαροπλαστικής και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
- Ψήνουμε περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3598
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο