Είναι είδος σοκολάτας και μοιάζει πολύ με τη μαύρη σοκολάτα. Η περιεκτικότητά της σε κακάο είναι περίπου 35-40% και η βασική χρήση της είναι στη ζαχαροπλαστική.
Μάφινς με τριμμένη κουβερτούρα
Υλικά συνταγής
- 250γρ. βούτυρο φρέσκο
- 250γρ. ζάχαρη
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 5 αυγά
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 βανίλια
- 100γρ. τριμμένη κουβερτούρα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 16-18 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψουν, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Βάζουμε χαρτάκια στις θήκες για μάφινς και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4709
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο