Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Περεσκία με πατάτα
Υλικά συνταγής
- 4-5 φλιτζ. αλεύρι κανονικό
- 1 μαγιά φρέσκια ή 2 φακελάκια ξερή
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
- 4-5 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 25 τεμάχια
Ποντιακές συνταγές (Ελλάδα)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μια μπασίνα και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε μέσα στη λακκούβα. Σιγά σιγά, ενσωματώνουμε στο νερό το αλεύρι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι σχετικά μαλακή, να κολλάει στο χέρι. Την αφήνουμε περίπου μία ώρα σκεπασμένη για να φουσκώσει.
- Παράλληλα, βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις πατάτες, τις λιώνουμε και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρώς τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε κι αυτά στις πατάτες.
- Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μπαλάκια ζύμης, τα αλευρώνουμε και τα πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια, τα τεντώνουμε να ξεχειλώσουν σε στρόγγυλο σχήμα, βάζουμε λίγη από τη γέμιση και τα κλείνουμε. Τα τραβάμε από τις άκρες να γίνουν λίγο πιο μακρόστενα.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. λίγα-λίγα. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το πολύ λάδι. Σερβίρουμε.
Ελλάδα
Ποντιακές συνταγές
Αυτό το ήξερες
Στην Ποντιακή κουζίνα δεν συναντάμε συχνά τη χρήση κρέατος στις συνταγές, αντίθετα χρησιμοποιούνται σαν πρώτη ύλη κυρίως τα τυροκομικά που παρασκευάζονται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Ανάμεσα στα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14518
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο