Πώς δένουμε το αρνί στη σούβλα;
Καταρχήν, θα χρειαστούμε σύρμα για το στερέωμα του αρνιού (ούτε πολύ ψιλό ούτε πολύ χοντρό), σπάγκο για το δέσιμο του και βελόνα για το σπάγκο.
Ξεκινάμε περνώντας τη σούβλα από την ουρά του αρνιού και βγάζοντάς την από το κρανίο του αρνιού. Για τη δουλειά αυτή χρειάζονται δύο άτομα γεροδεμένα, ένας να κρατάει το κρανίο κι ένας να περιστρέφει και να πιέζει με τη σούβλα. Το κρανίο είναι καλύτερο να το τρυπήσουμε και να μην περάσουμε τη σούβλα από το στόμα του για να είναι σταθερό. Έπειτα, πιάνουμε τα πόδια σταυρωτά πάνω στη σούβλα και τα δένουμε με σύρμα. Μπίγουμε τη διχάλα της σούβλας στα μπούτια και σφίγκουμε με τη βίδα της. Μετά δένουμε με σύρμα το λαιμό του αρνιού και τέλος την ραχοκοκκαλιά εσωτερικά. Το δέσιμο της ραχοκοκκαλιάς είναι καλύτερο να γίνεται από έξω προς τα μέσα.
Ελέγχουμε σε αυτό το σημείο αν δέσαμε καλά το αρνί ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι θα γυρνάει μαζί με τη σούβλα. Αφού βεβαιωθούμε, ράβουμε με τον σπάγκο την κοιλιά ερμητικά. Το αρνί μας είναι έτοιμο για ψήσιμο.