Η διατροφική αξία του αμύγδαλου
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα. Επίσης, βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο. Το αμυγδαλέλαιο που περιέχουν χρησιμοποιείται στη φαρμακοποιία και στην παρασκευή αρωμάτων και καλλυντικών.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Αφράτοι κουραμπιέδες
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κουλουράκια
Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βιενέζικη βασιλόπιτα
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κέικ
Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Vegetarian, Για παιδιά, Χωρίς ζάχαρη, Νηστίσιμες, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Ψητά μήλα με ξηρούς καρπούς
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Φρούτων
Σεκέρ παρέ
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Τρουφάκια ινδοκάρυδο
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κουλουράκια
Cookies
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κουλουράκια