Οι ευεργετικές ιδιότητες του κολοκυθιού
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που συσχετίζουν το κολοκύθι με την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.
Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής αλλά και στην προσπάθεια απώλειας βάρους, τα κολοκυθάκια, αν μαγειρευτούν σωστά (στον ατμό ή σε ελάχιστο νερό), ως αλκαλική τροφή, αντισταθμίζουν τον υψηλό επίπεδο οξέων, βοηθούν τον μεταβολισμό και ηρεμούν το συκώτι. Περιέχουν 95% νερό, γι’αυτό προκαλούν γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού και έχουν διουρητική δράση. 100γρ. κολοκύθια έχουν μόλις 15 θερμίδες.
Οι κολοκυθοανθοί είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Α και γίνονται πεντανόστιμοι μεζέδες.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια

Σουφικό

Μάφινς με κολοκυθάκια και τυριά

Μιξ τηγανητών λαχανικών

Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα

Κολοκυθοκεφτέδες

Μαριναρισμένα ψητά λαχανικά

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο
