Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού
Το ρόδι εκτός από ισχυρό συμβολισμό στην παράδοσή μας έχει και ισχυρή επίδραση στην καλή υγεία του οργανισμού!
Τα συστατικά του ροδιού συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων και στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, το ρόδι (και ο καρπός και ο χυμός του) αποτελεί μια πραγματική ασπίδα για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (100ml φυσικού χυμού ρόδι υπολογίζεται πως έχουν 2860 μονάδες orac), έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και έρευνες δείχνουν πως συμβάλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου του προστάτη, του δέρματος και του παχέως εντέρου. Εκτός από τα παραπάνω, το ρόδι αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Β5 και φυτικών ινών και θεωρείται πως συμβάλει στην καλή λειτουργία των νεφρών και του ύπατος. Είτε σαν φρούτο είτε σαν χυμό αξίζει να το συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας, ειδικά τώρα που η παραγωγή ροδιού και η παρασκευή του χυμού του έχουν αυξηθεί στη χώρα μας.