Το καρπούζι.. ανά τον κόσμο!
Ο υδροπέπων, όπως ονομάζεται στα ελληνικά το γνωστό σε όλους μας καρπούζι (karpuz τούρκικη λέξη), καλλιεργείται σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και αριθμεί πάνω από 1200 ποικιλίες!Πρώτοι καλλιέργησαν καρπούζια οι αρχαίοι Αιγύπτιοι. Όμως πρώτη σε παραγωγή υδροπέπονου έρχεται η Κίνα, στην οποία η καρπουζιά καλλιεργείται από την αρχαιότητα και η προσφορά καρπουζιού σαν δώρο, αποτελούσε ένδειξη αγάπης και φιλίας! Είναι γνωστό ότι στην Κίνα τα τελευταία χρόνια καλλιεργούνται και τετράγωνα καρπούζια, χάριν ευκολίας στη μεταφορά και την αποθήκευση τους!
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Γλυκό καρπούζι
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Καρπουζόπιτα Μήλου
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Γλυκά, Φρούτων
Καρπούζι με προσούτο (prosciutto) και μπρι (brie)
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά
Γκασπάτσο καρπουζιού
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες