Η καταγωγή του μπουγιουρντί

 

Το μπουγιουρντί (η ρίζα της λέξης είναι τούρκικη) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Βόρειας Ελλάδας, αγαπητό στους Πολίτες, που είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στις πικάντικες γεύσεις. Το μπουγιουρντί ψήνεται σε παραδοσιακό μικρό πήλινο σκεύος στο φούρνο. Το ίδιο πιάτο μπορούμε να συναντήσουμε με την ονομασία τουρλουμπούκι. 

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Μπουγιουρντί

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Αλλαντικά Τυριά, Τυριά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά