Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα!
Η μαύρη σταφίδα καλλιεργείται στη χώρα μας από την ομηρική εποχή. Στις μέρες μας, η παραγωγή της γίνεται στη βόρεια και δυτική Πελοπόννησο και στη Ζάκυνθο. Είναι ένας πραγματικός διατροφικός θυσαυρός, καθώς είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Διαθέτει αντικαρκινική, αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση. Είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, μαγνήσιο, σίδηρο, αργηνίνη, κάλιο και βόριο. Συνοπτικά, η μαύρη σταφίδα είναι σύμμαχός μας για την καλή λειτουργία του εντέρου, την προσπάθεια για απώλεια βάρους, τη φροντίδα των ματιών, των οστών, των δοντιών και την αύξηση της σεξουαλικής διάθεσης. Η μερίδα είναι 2 κουταλιές της σούπας (υπολογίζεται σαν 1 μερίδα φρούτου) στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.
Σε κάθε περίπτωση, για καθημερινή κατανάλωση οποιουδήποτε τροφίμου καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας.