Πώς πλένουμε τα έντερα;

Είτε τα θέλουμε για να φτιάξουμε μαγειρίτσα είτε για να φτιάξουμε έναν αγαπημένο μεζέ όπως το κοκορέτσι τα έντερα πρέπει να τα πλένουμε πολύ καλά. Δεν υπάρχει καμία βάση στην θεωρία που λένε μερικοί ότι αν είναι εντελώς καθαρό χάνει τη νοστιμιά του!  Για να τα καθαρίσουμε χρησιμοποιούμε ένα από τα παρακάτω:

βελόνα πλεξίματος, ξυλάκι για σουβλάκι, μολύβι. Όποιο σας βολεύει.

Πιάνουμε την άκρη του έντερου στην άκρη της βελόνας και το γυρνάμε ανάποδα. Ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και λεμόνι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να καθαρίσουν εντελώς τα εντερα μας. Αν είστε αρχάριοι και δεν τα καταφέρνετε να  γυρίσετε τα έντερα πάρτε ένα ψαλίδι και κόψτε κατά μήκος κάθε έντερο, πλύντε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό και λεμόνι. 

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Μαγειρίτσα παραδοσιακή
Μαγειρίτσα παραδοσιακή

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: δύσκολες
Κρέας, Αρνί και Κατσίκι

Κοκορετσάκια στο φούρνο

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Κρέας, Αρνί και Κατσίκι

Κοκορέτσι
Κοκορέτσι

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: δύσκολες
Κρέας, Αρνί και Κατσίκι

Μπάχουρας

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: δύσκολες
Κρέας, Χοιρινό, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά