Από που κατάγεται ο Πασπαλάς;
Ο Πασπαλάς, εκτός από την περιοχή της ευρύτερης Χαλκιδικής, είναι παραδοσιακός μεζές και της Εύβοιας με την διαφορά ότι στην Εύβοια γίνεται μόνο με χοιρινό κρέας. Παραδοσιακά φτιάχνεται τα Χριστούγεννα, που οι οικογένειες σφάζανε τα γουρούνια τους. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούσαν το κρέας για περίπου 4 μήνες.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Πασπαλάς Χαλκιδικής
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά