Τι είναι το προζύμι;
Το προζύμι είναι μια συμβιωτική καλλιέργεια μικροοργανισμών από τις οικογένειες των σακχαρομυκήτων και των λακτοβάκιλλων. Το προζύμι ουσιαστικά είναι νερό με αλεύρι που στην κατάλληλη θερμοκρασία μετά από περίπου 9 με 10 μέρες κατάλληλης αλλά απαραίτητης επεξεργασίας αναπτύσει τους παραπάνω μικροοργανισμούς και έχουμε μια σταθερή καλλιέργεια.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Ψωμί ολικής με προζύμι
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Ψωμί