Το ρεβανί σήμα κατατεθέν της Βέροιας
Το ρεβανί παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και γιαούρτι και αφού ψηθεί στο φούρνο, περιχύνεται με σιρόπι. Στις περισσότερες περιπτώσεις περιέχει και τριμμένη καρύδα. Το ρεβανί της Βέροιας θεωρείται ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το ρεβανί φτιάχνεται και στην Τουρκία με την ίδια ονομασία, revani. Το ίδιο γλυκό κυκλοφορεί τόσο σε χώρες της Μεσογείου όσο και στον Αραβικό κόσμο με διάφορες ονομασίες.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Ρεβανί με ινδοκάρυδο
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Ρεβανί Βεροίας
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά