Ρικότα
Η ρικότα (ricotta) είναι ένα τυρί της Ιταλίας που παρασκευάζεται απο τυρόγαλα , δηλαδή ορό γάλακτος που έχει απομείνει απο την παρασακευή άλλου τυριού, για το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως πρόβειο γάλα, αγελαδινό, βουβαλίσιο ή κατσικίσιο. Όταν είναι φρέσκια η ρικότα, είναι λευκή και κρεμώδης, με ελαφρώς γλυκιά γεύση και περιέχει περίπου 13% λιπαρά. Μοιάζει με την ελληνική μυζήθρα στον τρόπο παρασκευής.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Μους ρικότας με καρύδια και μέλι
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κρέμες