Scamorza
Το scarmoza είναι Ιταλικό παραδοσιακό τυρί που φτιάχνεται στην περιοχή της Πούλιας, της Καλαβρίας και της Καμπανίας. Παρασκευάζεται από γάλα αγελάδας ή από μείγμα πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος. Κυκλοφορεί απλή και καπνιστή (affumicata), έχει φυσική κρούστα και το σχήμα της θυμίζει αχλάδι. Έχει ελαστική υφή και περισσότερο πικάντικη γεύση από την μοτσαρέλα. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και ψητή. Χρησιμοποιείται σε πίτσες και για να δώσει γεύση σε σαλάτες και ψητά φαγητά ή τρώγεται σκέτη.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Σαντουιτσάκι με scamorza affumicata και αυγό
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ, Κρύα σάντουιτς