Θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, ιδιαίτερα στις γυναίκες

Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.

Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Μελέτη διατροφικών συνηθειών σε δείγμα ενηλίκων καταλήγει στο ότι όσοι τρώνε ψάρι λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα, κινδυνεύουν κατά 31% περισσότερο από ήπια ή σοβαρή κατάθλιψη.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Φαγκρί με λαχανικά στο φούρνο
Φαγκρί με λαχανικά στο φούρνο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Ρoφός φούρνου με ντοματούλα και σκόρδο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Ψαρόσουπα με μυλοκόπι και μπακαλιάρο
Ψαρόσουπα με μυλοκόπι και μπακαλιάρο

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Σούπες, Σούπες με ψάρια

Ψαρόσουπα
Ψαρόσουπα

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Σούπες, Σούπες με ψάρια

Ψαροκεφτέδες με διάφορα ψάρια

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Σαφρίδι (ή σαβρίδι) τηγανητό

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Μυλοκόπι τηγανητό

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Τσιπούρες τηγανητές

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια