Το ρύζι μπασμάτι προέρχεται από την Ινδία και του ταιριάζει το μαγείρεμα με μπαχαρικά.
Ρύζι μπασμάτι με κάρυ
Υλικά συνταγής
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
- 2 κούπες ζωμό κότας
- 1 κ.σ. μαργαρίνη ή 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεπλένουμε το ρύζι.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο βούτυρο (ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή ελαιόλαδο) το ρύζι, μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ζεστό, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
- Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 44542
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο