Οι αφροδισιακές ιδιότητες της ρόκας είχαν διαπιστωθεί από τους αρχαίους αιγύπτιους και ήταν γνωστές και στους ρωμαίους.
Οι στρατιώτες απαγορευόταν να τρώνε ρόκα για να μην παρεκτρέπονται ερωτικά...
Ρόκα με βινεγκρετ πορτοκαλιού και φιλέτα πορτοκάλι
Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα
- 1 πορτοκάλι φιλέτα
- 6 κ.σ. βινεγκρέτ πορτοκαλιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Κόβουμε το πορτοκάλι σε φιλέτα και ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που χρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε τη ρόκα με τα μισά φιλέτα πορτοκαλιού και με την βινεγκρέτ.
- Στολίζουμε την σαλάτα μας με τα υπόλοιπα φιλέτα πορτοκαλιού.
Αυτό το ήξερες
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ.
Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7820
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο