Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Γρήγορα και ελαφριά μελιτζανομπουρεκάκια
Υλικά συνταγής
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες (1 εκ.)
- 300-350γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 6-8 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
- φρέσκο δυόσμο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κατά το ψήσιμο, γυρίζουμε μια φορά τις μελιτζάνες.
- Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο, τυλίγουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα κομμάτι τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και μια-δυο φέτες ντοματίνια. Τα σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα, στην άκρη της οποίας καρφώνουμε ένα φυλλαράκι δυόσμο.
- Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 19271
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο