Η διατροφική αξία του φυστικοβούτυρου
Το φυστικοβούτυρο είναι κατά βάση πολτός ψημένων φυστικιών και χρησιμοποιείται κυρίως σαν άλειμμα σε ψωμί και σε γλυκά. Έχει υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πηγή μονοακόρεστων λιπαρών και αντιοξειδωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις. Στο εμπόριο μπρούμε να βρούμε 2 τύπους φυστικοβούτυρου, το συμβατικό και το φυσικό. Προτιμήστε το φυσικό, καθώς περιέχει μόνο φυστίκια και αλάτι, σε αντίθεση με το συμβατικό που περιέχει πρόσθετα (έλαια, κλπ.). Αν και θεωρείται παραδοσιακά αμερικάνικο προϊόν, το φυστικοβούτυρο παράγεται και στην Ελλάδα και είναι άριστο ποιοτικά.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κουλουράκια