Ζύμη για χωριάτικα φύλλα πίτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. αλεύρι περίπου
  • λίγη μαγιά
  • λίγο αλάτι
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. ξύδι
  • νισεστέςΤο άνθος του σιταριού. Κάνει την ίδια δουλειά με το κορνφλάουρ, χρησιμοποιείται δηλαδή για το δέσιμο κρέμας ή σάλτσας στη ζαχαροπλαστική, αλλά και στις πίτες για το άνοιγμα του φύλλου. όσο χρειαστεί
  • νερό όσο πάρει να γίνει η ζύμη ούτε πολλή μαλακή ούτε σκληρή
cookon
Ποσότητα: 8-10 φύλλα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό.
  2. Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νισεστέ. Νερό προσθέτουμε λίγο-λίγο και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας θέλουμε να γίνει εύπλαστη, αλλά όχι πολύ μαλακή.
  3. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί 45 λεπτά με 1 ώρα.
  4. Στη συνέχεια πιάνουμε τη ζύμη, τη ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια (σε μέγεθος λεμονιού).
  5. Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα, καλύπτοντας τις μπάλες της ζύμης με νισεστέ. Χρησιμοποιούμε τα μισά φύλλα για τη βάση της πίτας και τα υπόλοιπα για να καλύψουμε την γέμιση. Λαδώνουμε τα φύλλα μας ενδιάμεσα όταν τα τοποθετούμε στο ταψί.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλάτι το ρίχνουμε αφού ανακατέψουμε ελαφρώς τη μαγιά με το νερό και το αλεύρι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 13323 Εμφανίσεις σήμερα: 2