Πιλάφι με μανιτάρια και πιπεριές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.2 (10 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. ρύζι κίτρινο ή μπασμάτι
  • 4 μανιτάρια αγάρικα σε φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί ξηρό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με τα μπαχαρικά.
  2. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών (4 ½ φλιτζάνια) και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι.
  3. Όταν το ρύζι μείνει με πολύ λίγα υγρά, το αποσύρουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε να ρουφήξει τα υγρά το ρύζι. Πριν το σερβίρισμα ανακατεύουμε με πηρούνι το ρύζι να αφρατέψει και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 43130 Εμφανίσεις σήμερα: 13