Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Κεφτεδάκια τηγανιτά με ντιπ δυόσμου
Υλικά συνταγής
για τα κεφτεδάκια
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500γρ. κιμάς χοιρινός
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένοΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. σε νερό και καλά στραγγισμένο
- ½ φλιτζ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.σ. κοφτό πιπέρι
για το ντιπ δυόσμου
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τα κεφτεδάκια
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας ζεστά μαζί με τον ντιπ δυόσμου.
για το ντιπ δυόσμου
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
1. Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.
2. Στην περίπτωση που ενώ ζυμώνουμε τον κιμά, το μείγμα μας δεν είναι αρκετά σφικτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ώστε να κάνουμε πιο συμπαγές το μείγμα μας. Στην αντίθετη περίπτωση, αν το μείγμα μας είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή κρασί ή ελαιόλαδο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12649
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο