Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιες σε κάλιο και περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου.
Πατατοσαλάτα ζεστή
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό πατάτες μετρίου μεγέθους
- 8 φέτες μπέικον
- 4 αυγά βραστά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και παράλληλα βράζουμε τα αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα.
- Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις φέτες μπέικον για να γίνουν τραγανές και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
- Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φετούλες μπέικον και τα κομμένα αυγά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12282
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο