Πετιμέζι: Οι θρεπτικές του ιδιότητες
Το πετιμέζι που προέρχεται από το βρασμό του μούστου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, λόγω της ροσβερατρόλης και γενικά έχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του σταφυλιού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β6, καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου αλλά και σιδήρου, βιταμίνης Α και C. Είναι ιδανική τροφή για άτομα που πάσχουν από αναιμία. Μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε πολλές συνταγές που απευθύνονται σε παιδιά ή το μέλι σε συνταγές που απευθύνονται σε vegan.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Σέσκουλα σαλάτα με μήλο
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Vegan, Vegetarian, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές
Κυδώνια ψητά με πετιμέζι
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Vegan, Vegetarian, Για παιδιά, Χωρίς ζάχαρη, Γλυκά, Φρούτων
Κέιλ με ρόδι και vegan vinaigrette
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Vegan, Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές, Σάλτσες και Ντιπ, Dressings