Μασκαρπόνε

Το μασκαρπόνε είναι μαλακό, κρεμώδες τυρί, το οποίο παράγεται στην Ιταλία. Το χρώμα του είναι λευκό, έχει πλούσια υφή και γλυκιά, βουτυράτη γεύση. Το μασκαρπόνε από αγελαδινό γάλα καταναλώνεται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο κια στη μαγειρική, ενώ το βουβαλίσιο χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική, λόγω του έντονου αρώματός του.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ψητά νεκταρίνια με μασκαρπόνε
Ψητά νεκταρίνια με μασκαρπόνε

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Φρούτων