Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Πιπεριές γεμιστές με τυριά
Υλικά συνταγής
- 8 πιπεριές για γέμισμα
- 1 φλιτζ. ανθότυρο
- 1 φλιτζ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. ή λευκό τυρί
- 1 φλιτζ. λαδοτύρι ΜυτιλήνηςΠΟΠ τυρί της Μυτηλίνης. Έχει υφή σκληρή με μικρές οπές και χρώμα λευκό έως λευκοκίτρινο. Κυκλοφορεί στο εμπόριο σε κυλινδρικό σχήμα. Διατηρείται σε ελαιόλαδο γι' αυτό και ονομάζεται λαδοτύρι. ή κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
- 1 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Αναμιγνύουμε τα τυριά με τη ντομάτα, το δυόσμο, το κουκουνάρι και το πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές χωρίς να βάλουμε από πάνω το καπάκι τους. Περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε στο ταψάκι λίγο νερό. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. τις πιπεριές με λίγη τριμμένη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού..
- Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε σαν ορεκτικό.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Διαλέγουμε τις πιπεριές μας σε περίπου ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα και αν θέλουμε να τις παρουσιάσουμε σε τραπέζι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πολύχρωμες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 23876
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο