Αυγόφετες με τσουρέκι
Υλικά συνταγής
- 8 φέτες από τσουρέκι
- 1 ½ φλιτζ. φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
- 3-4 κ.σ. μέλι
- ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Νησιά βορείου αιγαίου (Χίος)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βουτάμε τις φέτες στο γάλα, να τραβήξουν λίγο. Έπειτα, τις βουτάμε στο αυγό (χτυπημένο) και τις τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μπόλικο μέλι και κανέλα.
Χίος
Νησιά βορείου αιγαίου
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Εκμεταλλευτείτε αυτήν τη συνταγή για να μην πάνε χαμένα τα άθικτα κομμάτια από την βασιλόπιτα ή τα πασχαλινά τσουρέκια.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7641
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο