Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Δροσερές φαρφάλες
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φαρφάλες
- 1 φλιτζ. καλαμπόκι
- 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
- 100γρ. κασέρι κομμένο σε κυβάκια
- 5 φέτες ζαμπόν σε κύβους
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ μαγιονέζα
- 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να "κρατάει" λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
- Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε στις φαρφάλες τα υπόλοιπα υλικά περιχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με τη σως και ανακατεύουμε. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4888
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο