Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Εύκολα μπιφτέκια στο γκριλ
Υλικά συνταγής
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 40ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- ελαιόλαδο για το άλειμμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα μπολ ανακατευουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε σε 6 ισόπαχα μπιφτέκια. Τα πιέζουμε ώστε να είναι πλατιά.
- Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τα μπιφτέκια. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.
- Ψήνουμε στο γκριλ στους 180-200οC. Θα χρειαστούν 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αυτό το ήξερες
H αποξηραμένη ρίγανη πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο. Στο μαγείρεμα είναι καλύτερο να προστίθεται στο τέλος, για να δίνει όλο της το άρωμα και να μην πικρύζει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 60244
Εμφανίσεις σήμερα: 9
Νέο σχόλιο