Τα πράσινα φασολάκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2), βιταμίνες C, Κ, Α, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο,...
Φασολάκια λαδερά με κανέλα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φασολάκια
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
- ⅓ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. νερό (βραστό)
- 1 ξύλο κανέλας ή ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες στο πλάι και κόβουμε τις άκρες. Τα πλένουμε καλά.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λάδι όλα, περίπου για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, το νερό, τα μπαχαρικά και την ζάχαρη και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
- Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή..
Αυτό το ήξερες
Η φασολιά κατάγεται από την Νότια Αμερική. Στην Ευρώπη όπως είναι φυσικό, εισήχθη μετά την ανακάλυψη της Αμερικής, κατά τον 16ο αιώνα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13009
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο