Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
Φασόλια με χταποδάκι σαλάτα
Υλικά συνταγής
- 1 χταπόδι βραστό κομμένο σε ροδέλες
- 2 φλιτζ. φασόλια άσπρα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Από βραδύς μουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. τα φασόλια και την επόμενη τα βάζουμε να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC.. Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Στο βράσιμο προσέχουμε να μην μας λιώσουν απλά να μαλακώσουν καλά.
- Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το χταπόδι και τα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (όπως πιπεριά πράσινη, ντομάτα, πορτοκάλι) Β-καροτένιο (όπως καρότο) και μηλικό οξύ (όπως πράσινα μήλα, αχλάδια,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4240
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο