Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (όπως πιπεριά πράσινη, ντομάτα, πορτοκάλι) Β-καροτένιο (όπως καρότο) και μηλικό οξύ (όπως πράσινα μήλα, αχλάδια,...
Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζ. ξύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα φασόλια για 5 λεπτά και στραγγίζουμε το νερό. Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε σαλατιέρα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια(φρέσκα και ξερά), τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε με μιξεράκι (του φραπέ) το ελαιόλαδο με το ξύδι και αρκετό αλατοπίπερο, να γίνει κρεμώδες. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε.
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άνηθο και ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούνΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Είναι από τα όσπρια που καταναλώνονται λιγότερο. Ωστόσο, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Η βιταμίνη Β1 που περιέχουν βοηθά στην καλή...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20232
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο