Η σαλάτα Caprese έχει πάρει το όνομά της από τον τόπο καταγωγής της. Προέρχεται από το νησί Κάπρι στην περιοχή της Καμπανίας στην Ιταλία. Έγινε γνωστή το 1950, αφού σερβιρίστηκε...
Ιταλική σαλάτα Caprese
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα λαχανικά.
- Κόβουμε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ στις πίτσες. σε στρογγυλές φέτες.
- Τοποθετούμε σε πιάτο εναλλάξ, 1 φέτα μοτσαρέλα, 1 φέτα ντομάτα, 1 φύλλο βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Ιταλία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το μοναδικό μυστικό της επιτυχίας της σαλάτας αυτής είναι η ποιότητα των υλικών της.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7633
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο