Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων.
Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...
Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά συνταγής
- 500γρ. κοφτά μακαρόνια
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
- 500γρ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 4 φύλλα δάφνης
- 5-6 κόκκοι πιπέρι
- 1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος ή ½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με βραστό νερό.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 20 με 25 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει και να είναι αλ ντέντε. Σερβίρουμε προαιρετικά με μυρωδικά της αρεσκείας μας (μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο).
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 101006
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο