Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (31 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. κοφτά μακαρόνια
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • 500γρ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκοι πιπέρι
  • 1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος ή ½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με βραστό νερό.
  3. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 20 με 25 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει και να είναι αλ ντέντε. Σερβίρουμε προαιρετικά με μυρωδικά της αρεσκείας μας (μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο).

Αυτό το ήξερες

Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων. Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 01/22/2019 - 14:59
Ποιο λεμόνι?*
Από τον cooklila την ημ/νία 01/22/2019 - 15:21
Χυμό από 1/2 λεμόνι. Το προσθέσαμε, ευχαριστούμε.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 101006 Εμφανίσεις σήμερα: 4