Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων.
Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...
Καλαμαράκια με ντομάτα και μπαχάρι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό καλαμαράκια (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 6 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες ή τα ξεπαγώνουμε και τα πλένουμε αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 30 με 40 λεπτά.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10013
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο